Какво представляват хартиените шпули или хартиени тръби?

Фирма ТЕМПО-ЕЛ ЕООД произвежда хартиени шпули от Ф12мм до Ф400мм с дебелина и дължина по желание на клиента и с възможност за допълнително форматиране на размери.

Хартиени гилзи/шпули или така наречените още втулки или бобини имат формата на тръбовидно тяло от картон и специална смес от лепила. Най-отличителната им характеристика и предимство е, че могат да издържат тегло, което многократно надвишава тяхното собствено. Това се дължи на лепилните смеси, които спомагат за здравината на шпулите и на начина на изработка, а именно чрез технология за спирално навиване.

хартиените шпули или хартиени тръби
хартиените шпули или хартиени тръби

За какво най-често се използват хартиени тръби?

Хартиените шпули и картонени тръби влизат в употреба за навиване на различни ролни материали като: хартии и картон най-често, за платове и технически ленти. Могат да бъдат използвани и в строителството за кофражни колони. ТЕМПО-ЕЛ ЕООД Предлага хартиени шпули и опаковки с размери по Ваш избор:

– за текстилната промишленост

– производството на стреч фолио

– за ролки касови апарати

– хранително – вкусовата промишленост

– производство на хартиени шпули за тиксо

– хартиени тръби с алуминиево фолио и др.

Кои са най-често срещаните размери?

За да поръчате хартиени шпули има няколко важни параметъра: външен диаметър, вътрешен диаметър, (дебелина на стените), дължина и издръжливост.Тези размери на шпулите могат да варират в зависимост от приложението им. Разполагаме с различни вътрешни диаметри на шпули от Ф12мм до Ф400мм.

хартиените шпули или хартиени тръби